Behandeling

DE EERSTE AFSPRAAK

De eerste afspraak begint met het afnemen van een intakegesprek. Ik stel vragen over uw klacht en over uw fysieke en mentale gesteldheid. Hierna kijk ik naar uw tong en voel ik de aan uw pols. Indien nodig ga ik voelen of bepaalde reflexpunten op de buik gevoelig zijn. Dit zijn de traditionele diagnostische middelen van de chinese geneeskunde. De verkregen informatie maakt mij duidelijk welke disbalans in uw lichaam aanwezig is. Daardoor kan ik een behandelplan opstellen.

DE BEHANDELING

Tijdens de acupunctuurbehandeling plaats ik dunne naaldjes op verschillende punten in het lichaam. Het aanprikken van deze punten is oppervlakkig en bijna pijnloos. Afhankelijk van uw klacht blijft u doorgaans 20 minuten liggen met de naaldjes in het lichaam.

Indien nodig maak ik naast het aanprikken van acupunctuurpunten gebruik van:

Chinese kruiden; door hun versterkende en vitaliserende eigenschappen zijn zij een waardevolle aanvulling op acupunctuur.
Moxa; het verwarmen van acupunctuurpunten met een kruidenstick.
Cupping; dmv. vacuĆ¼mgezogen glazen bolletjes wordt de doorbloeding sterk verbeterd. [vnl. toegepast bij chronische klachten]
Gua Sha; dit is een methode waarmee je vastzittend bindweefsel goed kunt losmaken
Laser; ter versterking van energie
Elektro-acupunctuur; gebruikt bij pijndemping
Ooracupunctuur; bij pijnklachten en verslavingen
– Voedingsadviezen

KOSTEN EN VERGOEDING

Een behandeling kost 66 euro.
Een intake kost 66 euro.
Acupunctuur uitgeoefend door NVA-leden wordt door de verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur [www.acupunctuur.nl] kunt u bekijken hoeveel uw verzekering vergoedt.
Omdat acupunctuur vergoed wordt uit de aanvullende verzekering, geldt hiervoor geen eigen risico.
Graag de afspraak 24 uur van tevoren afzeggen indien u verhinderd bent, anders ben ik genoodzaakt de behandeling in rekening brengen.